Seminarky.cz > Studijní podklady > Výpisky z knih, recenze > > Robert Rohál: Lesk a bída slavných českých žen

Robert Rohál: Lesk a bída slavných českých žen


Kategorie: Dějepis, Umění/hudba

Typ práce: Výpisky z knih, recenze

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce ukazuje, co lze nalézt v knize Lesk a bída slavných českých žen Roberta Rohála.

Obsah

1.
Robert Rohál: Lesk a bída slavných českých žen

Úryvek

"Obsah knihy je zaměřen na slavné české herečky a umělkyně (především zpěvačky), jejich více či méně úspěšnou kariéru a pozdější snahu na ni více či méně úspěšně navázat. Stránky knihy jsou věnované Lídě Baarové, Juditě Čeřovské, Emě Destinnové, Nataše Gollové, Ljubě Hermanové, Ireně Kačírkové, Laďce Kozderkové, Adině Mandlové, Evě Olmerové, Anny Ondrákové, Ince Zemánkové. Většina článků se pohybuje svým rozsahem kolem 20 až 30 stran.

Osudy těchto zajímavých žen často tragickým způsobem ovlivnily první a druhá světová válka a velmi rychlý nástup komunistické mašinerie a její perzekuce vůči populárním a často bohatým ženám. Těmto ženám pak zničili nejen kariéru, ale často i soukromý život a finanční zázemí. U každé osoby jsou uvedena základní životopisná data, a to datum narození a úmrtí.

Dějem knihy doprovází úryvky z knižních a časopiseckých publikací, které dokreslují životní příběhy těchto slavných a oceňovaných žen. U fotografií jsou uvedeny popisky, které upřesňují situaci na fotografiích. Obrazová dokumentace se skládá z fotografií soukromých osob a z archivu nakladatelství Petrklíč, Městského divadla pražského a Karlínského divadla.

Poděkování je zařazeno na konci knihy, a autor v tomto děkuje všem spolupracovníkům a přispěvatelům. Do použité literatury autor zařadil knižní a časopisecké zdroje, které použil nebo z nich čerpal ve své knize."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x517d377fbac5f.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
R_Rohal_Lesk_a_bida_slavnych_ceskych_zen.doc (31 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse