Seminarky.cz > Studijní podklady > Zápisky z hodin > > Složitá obsluha, dovednosti, míchání salátu

Složitá obsluha, dovednosti, míchání salátu


Kategorie: Hotelnictví a turismus

Typ práce: Zápisky z hodin

Škola: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha - Čakovice, Praha 9 - Čakovice

Charakteristika: Práce byla vypracována k závěrečným zkouškám střední školy oboru číšník. Jedná se o míchání salátu před hostem.

Obsah

1.
Míchání salátu před hostem

Úryvek

"Složitá obsluha

SRO = NF = překládání pokrmů
= VF = dokončování pokrmů


MÍCHÁNÍ SALÁTU PŘED HOSTEM
Inventář: - keridon
- skleněná mísa
- forlegy
- suroviny
- talířky

Zálivka  řídká (základní = sladkokyselá)
Dresing  hustá (základní francouzská)

Zálivka = voda, cukr, sůl, pepř, olej, ocet
Dresing = olej, ocet, sůl, pepř, francouzská hořčice
Např.: americký, bylinkový,…

Dokončujeme saláty 2 způsoby:
a) Do hotové zálivky či dresingu přidáme ostatní suroviny, promícháme, dochutíme. Dáme k degustaci, servírujeme.
b) Před hostem vyhotovujeme zálivku či dresing, vložíme suroviny, promícháme, dochutíme. Dáme k degustaci, servírujeme."


Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x551f2c4faa3df.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
Slozita_obsluha.doc (27 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse