Seminarky.cz > Maturitní otázky > > > Stravování - maturitní otázka německy 7/31

Stravování - maturitní otázka německy 7/31


Kategorie: Němčina

Typ práce: Maturitní otázky

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce se zabývá vařením, jídlem a zvyky ve stravování. Popisuje odlišnosti jídelníčku v jednotlivých zemích a národní jídla. Poukazuje i na vzájemné ovlivňování stravy a životního stylu. Předchozí maturitní otázku naleznete zde V obchodě - maturitní otázka německy 6/31, následující Naše tělo, zdraví a nemoc - maturitní otázka německy 8/31.

Obsah

1.
Oblíbená a neoblíbená jídla
2.
Jídla během dne
3.
Jak se stravuje v ČR, Rakousku a Německu
4.
Národní jídla
5.
Zdravé jídlo
6.
Jak se stravujete
7.
Návštěva restaurace
8.
Co umíte uvařit
9.
Kdo v rodině obvykle vaří
10.
Moderní životní styl a stravování

Úryvek

“ 8. Ins Restaurant gehe ich nur selten. Ich gehe dort, wenn jemand etwas feiert. Zum Beispiel den Geburtstag. Ab und zu gehe ich dort auch nur so. Aber es ist nur in der Situation, wenn ich zu Hause keine Essen habe.

9. Meine beliebte essen, welche ich zubereiten kann, ist Pizza. Die Zubereite dieses Essens ist ganz einfach. Zuerst brauchen wir Die Teige. Auf die Vorbereite des Teiges brauchen wir 200 Gramms des Mehles, 2 Löffeln des Salz, 2 Löffeln des Öls und 150 Millilitern der Milch. Wir geben es zusammen und machen die Teige. Diese Teige geben wir auf das Blech und geben nächste Ingredienz zu. Welche? Es ist auf unsere Fantasie. Ich empfehle Schinken, Käse, Ketschup, Ei, Tomaten und Oliven… Pizza ist fast fertig. Nur müssen wir sie nur in die Röhre geben. In der Röhre muss die Temperatur 200 Grad sein. Wir backen Pizza etwa 20 Minuten. Ich wünsche guten Appetit.

10. In meiner Familie kocht gewöhnlich meine Oma. Seine Gerichte finde ich sehr lecker. Ab und zu koche auch ich, aber ich bin nicht besser Kocher als meine Oma. Auch meine Mutter kocht."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4735b7c284a40.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
V_restauraci.doc (37 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse