Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Banketní hostina ku příležitosti divadelní premiéry

Banketní hostina ku příležitosti divadelní premiéry

Kategorie: Gastronomie

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: AHOL - Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství, Ostrava - Vítkovice

Charakteristika: Seminární práce popisuje přípravu banketní hostiny u příležitosti divadelní premiéry. Představuje krok po kroku objednávku banketu a výběr menu. Nechybí ani charakteristika jednotlivých nápojů a jídel z vybraného menu. Dále jsou rozepsány pracovní příkazy pro konkrétní zaměstnance hotelu. Následně jsou předloženy nákresy a plány pro tuto příležitost. Součástí práce jsou kalkulace a fotografická dokumentace.

Obsah

1.
Banket
1.1.
Objednávka banketu
1.2.
Potvrzení banketní hostiny
1.3.
Výběr menu a tvaru tabule
2.
Menu
2.1.
Nabídka menu č. 1
2.2.
Nabídka menu č. 2
2.3.
Potvrzení menu
2.4.
Charakteristika nápojů z menu
2.5.
Charakteristika jídel z menu
3.
Pracovní příkazy
3.1.
Pracovní příkaz pro technický úsek
3.2.
Pracovní příkaz pro hotelovou hospodyni
3.3.
Pracovní příkaz pro středisko obsluhy
3.4.
Pracovní příkaz pro středisko výroby
4.
Časový harmonogram banketu
5.
Nákresy a plány
5.1.
Plán obsluhy
5.2.
Plán servisů jednotlivých chodů
5.3.
Nákres místnosti a tabule
5.4.
Abecední seznam hostů a zasedací pořádek
5.5.
Nákres místa na jednu osob
6.
Ekonomika
6.1.
Kalkulace na jednu osobu
6.2.
Celkové vyúčtování banketu
7.
Fotografická dokumentace – místo pro 1 osobu
8.
Charakteristika pokrmu
9.
Ekonomika
9.1.
Norma na dvě porce
9.2.
Kalkulace na dvě porce
10.
Technologický postup
11.
Vlastní názor a doporučení pokrmu
12.
Fotografická dokumentace příprava pokrmu
13.
Použité zdroje

Úryvek

"5. Nákresy a plány

5.1 Plán obsluhy

Abecední seznam obluhy:

Doležal Simon - jídlonoš č. 2
Dovole Josef - nápojář č. 1
Bobeš Jiří - jídlonoš č. 5
Janata Roman - jídlonoš č. 3
Klimenta Jan - jídlonoš č. 4
Kulihrach Petr - jídlonoš č. 1 ( vedoucí obsluhy)
Malá Nikola - jídlonoš č. 6
Naděje Lukáš - napojář č. 2

Veškeré pokrmy budou překládány ze stříbrných podnosu pomocí překladacího příboru. Vyjímkou jsou pouze teplý předkrm a moučník, které budou servírovány restauračním způsobem
(překládání není možné ). Polévka bude servírována z terin na předem založené polévkové talíře. Servis veškerých pokrmů probíhá z levé strany. Napoje budou servírovány z prave strany.

Jídlonoši jsou rodělení do 2 skupin. První skupina to jsou číšníci číslo 1,2 a 3 začínají
zakládání inventáře,servis i debaras vždy od hosta HO. Druhá skupina to jou číšníci číslo 4,5 a 6 začínají zakládání inventáře,servis i debaras vždy od hosta číslo 4. Obě skupiny postupojí podle plánu

Nápojáři jsou také rozdělení do dvou skupin. Nápojář číslo 1 začínajá
zakládání inventáře,servis i debaras vždy od hosta HO. Nápojář číslo 2 začíná zakládání inventáře,servis i debaras vždy od hosta číslo 4.



Při servírování pokrmů a nápojů obsluha nesmí „vzít hosta do kleští“, tzn. číšník, který servíruje přílohu začne překládat u hosta číslo 1 až ve chvíli, kdy je číšník překládající maso u hosta číslo 3.

Obsluha probíhá zrcadlově, nástupy a odchody obsluhy jsou společné, obsluha začíná od hostitele ( na nákresu označen jako HO ) a pokračuje k hostům po své levé ruce až k hostovi číslo 15 na protější straně obsluha začíná u hosta číslo 4 a také pokračuje k hostům po levé ruce až k hostovi číslo 2. Viz nákres a abecední seznam hostů.

5.2 Plán servisů jednotlivých chodů

Parmská šunka s medovým melounem, banketka
Jídlonoši číslo 1 a 3 překladají studený předkrm ze stříbrných podnosů pomocí překladacího příboru na předem založené dezertní talíř. Po té co hosté dojedí jídlonoši č. 1 a 3 zdebarasují dezertní talířky a dezertní příbor.

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Nápojáři č. 1 a 2 založí sklenice na pivo a servírují lahvové pivo. Jídlonoši 2 a 4 založí inventář na polívku tj. polévkový talíř. Jídlonoši č. 1 a 3 servírují celestýnské nudle pomocí čistého překladacího příboru ze stříbrných podnosů. Jídlonoši č. 2 a 4 servírují polévku z terin. Po té co hosté dojedí jídlonoši č. 2 a 4 zdebarasují inventář po polévce a nápojáři zdebarasují inventář po pivu ( sklenice i lahve).

Gratinované kukuřičné klasky,zapečené sýrem, přelité jemným mandlovým kremem

Nápojáři nalijí bíle víno do předem založených sklenic. Jídlonoši číslo 1 a 3 servírují teplý předkrm restauračním způsobem, zapékací misky založené na dezertním talířku. Poté co hosté dojedí teplý předkrm jídlonoši č. 1 a 3 zdebarasují inventář po teplém předkrmu. Nápojáři zdebarasují inventář po bílém vínu.

Kuřecí prsíčka s jablky a šunkou, vařený brambor

Nápojáři servírují bílé víno do předem založených sklenic. Jídlonoši č. 3 a 6 založí nahřáté masové talíře. Jídlonoši č. 1 a 4 překladají maso ze stříbrných podnosů pomocí nového překládacího příboru. Jídlonoši č. 2 a 5 servírují 2/3 přílohy ze stříbrných podnosů pomocí nového překládacího příboru. Jídlonoši č. 3 a 6 lehce přelijí maso výpekem, který bude servírovan z omáčníku. Ve vhodném okamžiku jídlonoši č. 2,3 a 5,6 provedou nachservis, nápojáři dolijí bílé víno. Po té co hoste dojedí provedou jídlonoši č. 3 a 6 debaras inventáře po hlavním chodu a nápojáři zdebarasují sklenice po bílém vínu.


Variace sýru, hroznové víno, banketka

Jídlonoši č. 1 a 4 doplní banketky na talíř na pečivo.Nápojáři servírují bíle víno do předem založených sklenic. Jídlonoši č. 2 a 5 založí inventář na sýry tj. dezertní příbor a dezertní talířek. Jídlonoši č. 3 a 6 překládají variaci sýrů pomocí nového překládacího příboru ze stříbrných podnosů. Jídlonoši č. 1 a 4 překládají hroznové víno pomocí nového překladacího příboru ze stříbrných podnosů. Po té co hosté dojedí jídlonoši č. 2 a 5 zdebarasují inventář po sýru a talířky na pečivo. Nápojáři zdebarasují sklenice po bílém vínu."

Poznámka

Práce obsahuje velké množství fotografií. Čistý text je cca 10 stran. V práci se objevují pravopisné chyby a překlepy.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

  1. SMS platba (ČR) 65 Kč

    Platba prostřednictvím brány mobilního operátora. Pro započetí platebního procesu prosím vyplňte kontrolní kód a stiskněte tlačítko "Zaplatit"

    Po proběhnutí platby budete přesměrováni zpět na tuto stránku, kde najdete odkaz ke stažení práce.


    V případě potíží s realizací platby se neváhejte obrátit na infolinku poskytovatele služby, společnost Advanced Telecom Services s.r.o., na čísle +420 776 999 199

    Nápověda pro zákazníky Telefónica O2:

    1. Vyplňte Vaše číslo na mobil, zvolte jako operátora Telefónica O2 a klikněte na POTVRDIT.
    2. Zobrazí se Vám informace, že SMS byla odeslána.
    3. Na mobilní telefon Vám bude doručena SMS zpráva s odkazem.
    4. Klikněte na odkaz v SMS zprávě, budete propojeni na platební bránu společnosti Telefónica O2. Zde potvrďte platbu.
    5. Na internetu se zobrazí výsledek proběhlé platby.
    Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „O2 platba“. Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.

    Nápověda pro zákazníky Vodafone:

    1. Vyplňte Vaše číslo na mobil, zvolte jako operátora Vodafone a klikněte na POTVRDIT.
    2. Dojde k přesměrování na Vodafone portál.
    3. Potvrďte Vaše mobilní číslo kliknutím na DALŠÍ. .
    4. Na Váš mobilní telefon přijde SMS zpráva s kódem.
    5. Zadejte tento kód do formuláře, klikněte na OK.
    6. Objeví se Vám údaje o platbě, kterou potvrďte kliknutím na POKRAČOVAT.
    7. V té chvíli proběhne platba, o jejímž výsledku Vás informuje došlá SMS zpráva.
    Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „M-peněženka“. Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.

    Nápověda pro zákazníky T-mobile:

    1. Vyplňte Vaše číslo na mobil, zvolte jako operátora T-mobile a klikněte na POTVRDIT.
    2. Dojde k přesměrování na T-mobile portál, potvrďte zde svůj souhlas s podmínkami platby.
    3. Pokud máte na T-zones účet, přihlaste se a pokračujte bodem 7.
    4. Pokud účet na T-zones nemáte, vepište do formuláře svoje mobilní číslo a klikněte na ODESLAT ČÍSLO.
    5. Přijde Vám SMS zpráva s kódem.
    6. Vepište kód jako heslo do formuláře a klikněte na PŘIHLÁSIT.
    7. Objeví se Vám údaje o platbě, které potvrďte kliknutím na tlačítko ZAPLATIT.
    8. V té chvíli proběhne platba, o jejímž výsledku Vás informuje došlá SMS zpráva.
    Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „M-platba“. Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.
  2. Platit kartou 59 Kč

    Platba kartou. Pro započetí platebního procesu prosím vyplňte kontrolní kód a stiskněte tlačítko "Zaplatit"

    Po proběhnutí platby budete přesměrováni zpět na tuto stránku, kde najdete odkaz ke stažení práce.


    Po odeslání kontrolního kódu budete přesměrováni do platební brány ČSOB, kde zadáte údaje potřebné pro platbu. Platbu dokončíte stisknutím tlačítka "ZAPLATIT".

    Akceptované karty: VISA, VISA Electron, V PAY, MasterCard, Maestro.

  3. Koupit za kredity - 55 Kč >>> ZVÝHODNĚNÁ CENA!
    Jedním stiskem tlačítka, obratem a za výhodnou cenu!
    JEN PRO REGISTROVANÉ UŽIVATELE
    Cena za stažení je pouze 990 kreditů (=55Kč).
  4. SMS platba (Slovensko) - 2,50€
    Stahovací kód k této práci získáte do několika minut se službou mobilního operátora Premium Rate SMS.
    Zašlete SMS zprávu ve tvaru: SEMmezera24071
    - na telefonní číslo: 8877
    Cena jedné SMS je 2,50€ včetně DPH. Pro využití SMS platby je třeba mít aktivovanou službu Premium Rate SMS. Službu technicky zajišťuje Advanced Telecom Services, s. r. o.
    SMS musí být ve formátu TEXT, bez diakritiky a bez formátování (tj. základní velikost a typ písma). Stahovací kód je použitelný pouze pro tuto práci a je platný až do uzavření okna internetového prohlížeče.
    Stahovací kód přijde obratem na mobil, je platný 24 hodin a lze jej zadat celkem dvakrát.
    Pro stažení této práce zadejte stahovací kód (bez uvozovek):


Důležité informace: Provedením mobilní platby, odesláním SMS, platbou kredity, platbou kartou nebo převodem z účtu souhlasíte s Podmínkami stahování.
Veškeré informace o platbách si můžete přečíst zde.
Máte při placení nebo stahování práce problém? Odpovědi na časté problémy najdete zde nebo kontaktujte naší podporu.

Diskuse