Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Jídelní lístek - SWOT analýza

Jídelní lístek - SWOT analýza


Kategorie: Marketing, Gastronomie

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce zahrnuje SWOT analýzu nabídky jídelního lístku hotelové restaurace Rožmberk v Čechách. V práci jsou popsány - silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby.

Obsah

1.
Lokalita a definice zařízení
2.
Swot analýza
2.1.
Silné stránky
2.2.
Slabé stránky
2.3.
Příležitosti
2.4.
Hrozby

Úryvek

"SWOT ANALÝZA JÍDELNÍHO LÍSTKU

LOKALITA:
- Rožmberk, Čechy


STRAVOVACÍ ZAŘÍZENÍ:
- hotelová restaurace


SILNÉ STRÁNKY:
- pestrost, barevnost, grafická úprava obrázků se staročeským nádechem
- trojjazyčné pojmenování pokrmů
- atypické prostředí restaurace velmi dobře kontrastuje s obrázky a barvami
- různorodost pokrmů
- především české speciality
- splnění – název, cena, gramáž, číslo,
- úvodní fotografie restaurace - hrad


SLABÉ STRÁNKY:
- špatný úvod „Rádi pro Vás zajistíme …“
- beze zmínek o historii ve spojitosti s hradem Rožmberkem
- název „Růže“ bez vysvětlení
- fádné a nezajímavé fotografie (slavnostní tabule)
- špatný sled pokrmů a nápojů ve vztahu ke gastronomickým pravidlům:
začíná nápoji (studené předkrmy), (nápoje by měly řazeny za pokrmy a začínat aperitivy a končit teplými nápoji), JL začíná nealkoholickými a končí teplými, po nápojích následuje „slané pečivo“, tj. tyčinky, chipsy .. a dále „cigarety“ – (doplňkový sortiment – až na konec), druhé místo teplé předkrmy (třetí místo), bezmasá jídla zařazena po polévkách (polévky – 12. místo), bezmasé pokrmy – ryby – 5. místo ! (po teplých předkrmech), vypuštěna zvěřina – nahrazena hovězím masem, žádné dětské pokrmy (CR!), žádné lehčí jídla – pouze saláty"

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4facf6bcb09ac.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Jidelni_listek_SWOT.doc (33 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse