Seminarky.cz > Maturitní otázky > > > MO č. 4: Food, eating habits, cuisines

MO č. 4: Food, eating habits, cuisines


Kategorie: Angličtina

Typ práce: Maturitní otázky

Škola: Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8, České Budějovice

Charakteristika: Maturitní otázka se krátce věnuje jídlu jako celku. Nejprve jídlo charakterizuje, následuje můj oblíbený a neoblíbený jídelníček. Dále se věnuje stravovacím návykům v České republice, následuje konkrétní charakteristika stravování v naší zemi. Zmiňuje také typické stravování ve Velké Británii.

Obsah

Maturitní otázka s tématem Food, eating habits, cuisines. Obsah práce je 1 strana.
Obsah:
• Generally about food
• Me and food
• Eating habits in the Czech Republic
• Cuisine in the Czech Republic
• Cuisine in the UK

Úryvek

"I think that food is one of the most important things in our lives. We think about food almost every day because, normally, people eat 6 times a day. I’d like to say something about me and food, then something about eating habits in the Czech Republic and finally something about cuisines in the Czech Republic and in the UK.
I don’t think that I’m one of those people, which regularly discuss food and cooking, unhealthy or healthy diets and so. But I have to say, that I have some favourite meals, which I really like- for example pizza, gnocchi with curry sauce or freshwater fish. On the other side, there is so many meals, which I dislike. I don’t think that picky in food (I’m not a fussy-eater), but I can’t eat for example spinach, poppy or cooked corn in risotto.
As for eating habits, I’d mention some special table manners in my country. It’s forbidden to slurp (srkat) your food, smack (mlaskat) your lips or speak with your mouth full. You should leave your napkin on the table and don’t have your elbows on the table. On the other hand, in the USA and Britain they put their napkin on their lap."

Poznámka



PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x56a3700bd3f3d.zip (10 kB)
Nezabalený formát:
MO__._4_Food__eating_habits__cuisines.doc (29 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse