Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Novoroční projev starostky obce - Sociální komunikace

Novoroční projev starostky obce - Sociální komunikace


Kategorie: Komunikace, Sociologie

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Jedná se o vypracovaný projev starostky obce ku příležitosti vstupu do nového roku. Projev je zařazen do oblasti sociální komunikace, která má na tomto správním postu rozhodně své místo.

Úryvek

"Po celoročním shonu na naší klikaté cestě životem přichází opět období, v němž si milióny lidí na celém světě připomínají narození Ježíše Krista. Období, ve kterém lidé alespoň načas zapomínají na hádky, intriky a jiné malichernosti, kterými sami sobě znepříjemňujeme svoje putování po tomto světě.
Doba vánoční v nás téměř vždy vyvolává nezapomenutelnou atmosféru. Tu samou, kterou zažívala všechna naše pokolení. Vždy je to umocněno krásnou atmosférou rozsvícených vánočních stromečků, vůní cukroví i smaženého kapra, ale především v nás dlouho zůstává vzpomínka na rozzářené oči těch, které jsme obdarovali, především našich nejmenších.
Vánoční čas je pro nás novou příležitostí k vykročení na lepší cestu. Je i dobou dobročinnosti, proto jsme určitě otevřeli více než kdy jindy v roce nejen svá srdce, ale i peněženky a obdarovali ty potřebné, kteří se sami o sebe postarat nedovedou. O to více nám za naší štědrost budou vděčnější. Pro ně a za ně za všechny bych Vám všem chtěla, alespoň touto cestou poděkovat.
Doba mezi svátky je pak i dobou malého zastavení a zhodnocení naší celoroční práce. Pokládáme si otázku, zda právě uplynulý rok splnil beze zbytku to, co jsme od něj očekávali. Než jej však začneme hodnotit, je nezbytné, aby každý položil sám sobě otázku, zda jsme i my sami udělali vše, co jsme udělat měli a mohli, aby byl svět kolem nás lepší a přívětivější. Mnohdy totiž při takovém bilancování docela dobře víme, co měl či neměl udělat ten či onen, ale na to, co jsme měli udělat především my, zapomínáme. Pasujeme se tak hrdě za oběť, ale mnohdy bohužel ke své vlastní škodě.
Dovolte mi, abych znovu vyjádřila, že si velice vážím důvěry, které se mi zvolením starostkou města Dobrušky dostalo. Já i mí kolegové si uvědomujeme především obrovskou zodpovědnost, která je s prací ve vedení města spojena.
Mnozí z nás každoročně zahajujeme nový rok předsevzetími, která nás mají motivovat k lepším výkonům v osobním či profesním životě, ale jež stejně jako ta loňská zmizí nejpozději s posledním sněhem. V případě úkolů, které mi byly – jako starostce – svěřeny Vámi, občany Dobrušky, se však musíme vyvarovat zaváhání a svá rozhodnutí dovést do konce. Naše priority budou detailně projednány a vypracovány a v nejbližších dnech budete s nimi seznámeni. Na nás, vedení města, je, abychom zajistili zdárné pokračování dosud nedokončených investičních akcí.
Vedle všech rozsáhlých projektů se mohou zdánlivě ztrácet ostatní malé starosti, které je třeba průběžně řešit a které zaregistrujeme až tehdy, kdy věci nejsou v pořádku."

Poznámka



PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x474709af6f038.zip (14 kB)
Nezabalený formát:
Novorocni_projev_starostky.doc (52 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse