Seminarky.cz > Maturitní otázky > > > Pošty, banky - anglicky

Pošty, banky - anglicky



Kategorie: Angličtina

Typ práce: Maturitní otázky

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Maturitní otázka z anglického jazyka představuje služby pošty a bank. Sleduje cestu poslaného dopisu od podání až po samotné doručení. Také popisuje posílání balíku a rovněž vysvětluje, jak probíhají dálkové telefonní hovory. Závěr patří charakteristice bank a jejich služeb. Anglický text je doprovázen neumělým českým překladem.

Obsah

1.
Doručování dopisu
2.
Posílání balíku
3.
Dálkové hovory
4.
Banky a jejich služby
5.
Český překlad textu

Úryvek

"Banks

Banks offer a large numer of services both for business and for private customers. For example, they procide loans and help exporters and importers to transfer money to and from other countries, introduce automated teller machines, etc. If the bank lends you money to buy a house, that money is called mortgage.
Commercial banks hold also current and deposit (savings) accounts for their customers. A savings account is for people who want to save. Money is paid to the account and while it stays there, the bank pays interest to the customers. Current account holders pay money into the account but withdraw it again to pay bills or to buy things. A current account holder also gets a regular bank statement telling him how much money has gone in and out of the account. If you spend more than you have in your account you can have an overdrawn you are in the red (as opposed to in the black). Of course, if you are a holder of a credit card, you can move practically without a penny in your pocket. You get goods, and services simply on presentation of such a card or you can withdraw the needed cash from the cash dispenser.

Pošty / banky

Když vy vstoupíte poštu, kterou můžete vidět několik přepážek: pro posílání peněz, pro poslání rekordérových dopisů a koupě známek, pro objednávání telefonních hovorů a poslání telegramů nebo balíků.
To je dlouhá cesta od odesílatele k adresátovi. Když dopis byl napsaný, složený, ruční roh a adresa (včetně poštovního směrovacího čísla) napsaný čitelným rukopisem, dopis je připravený klesnout do dopisní - schránky. Schránka je zúčtovaná v určitých dobách dne; tam jsou obvykle dvě sbírky denně. Pošta je vzá poštovní dodávkový vůz do hlavní pošty. Tam to je označené a tříděný podle jeho cíle a vstrčit poštovní vaky, a tyto jsou pak naložený na vlakách. Další třídění pokračuje uvnitř poštovního vozu. Když pošta nakonec dosáhne místa to chystá se, listonoš uspořádá tomu znovu podle poštovních městských čtvrtí ve městě. Pozdější ráno listonoš doručuje dopisy, obvykle svržení jich v dopisních - boxech umístěných vně domů nebo uvnitř hal z bytových domů."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4ebac2db59d58.zip (12 kB)
Nezabalený formát:
Posty_banky_aj.doc (35 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse