Seminarky.cz > Maturitní otázky > > > Technologie přípravy pokrmů - maturitní otázky

Technologie přípravy pokrmů - maturitní otázky

Kategorie: Hotelnictví a turismus

Typ práce: Maturitní otázky

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Jedná se o materiály vhodné pro střední školy z oblasti gastronomie či pro hotelové školy. Materiály se týkají přípravy masných pokrmů. Práce je rozdělena do několika souborů, z nichž každý je na něco zaměřený, a to v rozsahu 2 až 86 stran.

Obsah

1.
Úprava pokrmů z hovězího masa
a) Rozdělení hovězího masa a použití jednotlivých částí
b) Úprava hovězího masa vařením
c) Úprava hovězího masa dušením
d) Hovězí pečeně
e) Hovězí dušené pokrmy krájené na plátky
f) Hovězí závitky
g) Hovězí guláše
h) Dušené hovězí pokrmy krájené na kostičky
i) Úprava hovězích vnitřností
2.
Telecí maso
a) Telecí masa a použití
b) Úprava vařením
c) Úprava zaděláváním
d) Úprava telecího masa dušením
e) Úprava telecího masa pečením
f) Náplně do telecích mas
g) Úprava telecího masa smažením
h) Úprava telecích drobů
3.
Úprava pokrmů z vepřového masa
a) Části a jejich použití
b) Úprava vepřového masa vařením
c) Úprava vepřového masa dušením
d) Úprava vepřového masa pečením
e) Úprava vepřového masa smažením
4.
Úprava uzeného masa
5.
Domácí zabijačky nebo-li domácí hody
6.
Skopové maso
a) Úprava jedněčího, kůzlečího a králičího masa
7.
Úprava pokrmů ze zvěřiny
a) Pokrmy z vysoké zvěřiny
b) Pokrmy z nízké zvěřiny
c) Pokrmy z kančího masa
8.
Úpravy pokrmů z ryb
a) Úprava rybího masa vařením
b) Úprava rybího masa dušením
c) Úprava rybího masa pečením
d) Pokrmy ze sekaného rybího masa
9.
Příprava pokrmů z korýšů, měkkýšů a mušlí
a) Krevety, garnetky, scampi
10.
Drůbež
a) Úprava drůbeže vařením
b) Úprava drůbeže zaděláváním
c) Úprava drůbeže dušením
d) Úprava drůbeže pečením
e) Úprava drůbeže smažením
11.
Mletá masa
a) Pokrmy z hovězího mletého masa
b) Pokrmy z telecího mletého masa
c) Pokrmy z vepřového mletého masa
d) Směsi mletých mas
12.
Ragů
13.
Salpikon
14.
Salmi
15.
Pokrmy na objednávku – Minutky
a) Pečením na pánvi
b) Pečením na roštu a rožni
c) Pečení v alobalu
d) Pečení na papilotě
e) Pečení anglickým způsobem
f) Gratinováním - zapékáním
g) Pečení v grilovacích kleštích – kontaktní gril
h) Úprava smažením
i) Minutky z hovězího masa
j) Minutky z telecího masa
k) Minutky z vepřového masa
l) Minutky ze zvěřiny
m) Minutky z drobů
n) Minutky z drůbeže
o) Minutky z ryb
p) Minutky z mletých mas
q) Minutkové bezmasé pokrmy
16.
Studená kuchyně
a) Rosoly přírodní
b) Pochoutková másla
c) Použití křenu
d) Obložené chlebíčky
17.
Chuťovky
a) Kanapky
b) Sendvič
c) Hamburger
18.
Složité saláty
19.
Úprava vajec a zeleniny na studeno
a) Obložená vejce
b) Plněná vejce
c) Plněná zelenina
20.
Použití sýrů a tvarohu ve studené kuchyni
a) Masové rolády
b) Masové paštiky
21.
Předkrmy
22.
Pokrmy cizích kuchyní
23.
Moučné pokrmy a moučníky
a) Moučníky z litého těsta
b) Moučníky s ovocem
c) Moučníky z rýže
d) Moučníky z bramborového těsta
e) Moučníky z těstovin
f) Těsto kynuté
g) Odpalované těsto
24.
Hovězí maso
a) Vaření hovězího masa
b) Nádivky
25.
Omáčky
26.
Tepelné zpracování potraviny
a) Vaření
b) Zadělávání
c) Dušení
d) Zahušťování dušených potravin a pokrmů
e) Pečení
f) Grilování
g) Smažení
h) Mikrovlný ohřev
27.Vepřové maso
a) Charakteristika
b) Použití jednotlivých částí vepřového masa
c) Vaření vepřového masa
d) Dušení vepřového masa

Úryvek

"ÚPRAVA VEPŘOVÉHO MASA SMAŽENÍM

Jedná se o minutkovou přípravu
VHODNÉ ČÁSTI:
kýta – krájíme na plátky – řízky
kotlet – pečeně – sekáme na žebírka nebo po vykostění krájíme na řízky
krkovice – plátky s kostí 150 g, bez kosti 100g
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA MASA:
- opláchneme
- nakrájíme na řízky, plátky, nebo žebírka
- nasekneme okrajové blány - žebírko
- naklepeme
- maso můžeme plnit do kapsy – žebírko nebo rolovat do závitku – kýta nebo vykostěný kotlet
- osolíme
- naplníme maso do kapsy sklepneme, spíchneme párátkem
- obalíme do:
a) troj obal
b) do těstíčka – mléko, hladká mouka, vejce, doplněk, hrášek, sýr, žampióny
c) bramborové těstíčko – nastrouhané brambory, sůl, pepř, majoránka, kmín, česnek, vajíčko, hladká mouka
POSTUP PŘI SMAŽENÍ:
- obalené maso vkládáme do malého množství tuku na pánvi – obracíme nebo ve fritéze – bez obraceni.
- po usmažení necháme okapat podáváme s plátkem syrového másla, který zjemňuje troj obal. PODÁVÁME: s bramborovou kaší, s bramborem, s bramborovým salátem a se zeleninovým doplňkem
ÚPRAVY:
1. troj obalu
2. těstíčku
3. bramborovém těstíčku

VEPŘOVÝ ŘÍZEK SMAŽENÝ:
- troj obal
- maso osolíme, obalíme v troj obalu – hladká mouka, vejce, strouhanku, usmažíme
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO SMAŽENÉ:
- troj obal
- z pečeně a krkovice odsekneme kosti a opláchneme
- obalíme v troj obalu
- usmažíme a necháme okapat olej
VEPŘOVÝ ŘÍZEK BRNĚNSKÝ:
- troj obal
- kýtu naplníme směsí vajec, šunka, hrášek
- sklepneme, dáme párátka
- obalíme v troj obalu a usmažíme
VEPŘOVÝ ŘÍZEK MORAVSKÝ:
- těstíčko
- kýtu rozklepeme do tenka, osolíme naplníme směsí vajec, slanina, šunka
- spíchneme párátky
- obalíme v těstíčku
- usmažíme
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO GVARKOV:
- troj obal
- z žebírka uděláme kapsu
- naplníme podušeným vepřovým masem, vepřová játra, česnek, sůl, cibule
- naplníme, spíchneme párátky
- obalíme v troj obalu
- usmažíme
VEPŘOVÝ ŘÍZEK ONDRÁŠ:
- bramborové těstíčko
- připravíme si bramborové těstíčko
- řízek omyjeme, osolíme
- a vložíme do těstíčka
- usmažíme do zlatova
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO MIKULOVSKÉ:
- těstíčko
- pečeni zbavíme kostí
- naklepem potřeme česnekem,feferonky
- plátek položíme na plátek uvařeného bůčku, uvařené vejce, plátek okurky
- žebírko zaklepneme spojíme párátky
- a obalíme ve vinném těstíčku – hladká mouka, víno, vejce, sůl
- usmažíme do zlatova"

Vlastnosti

Náhled

STÁHNOUT PRÁCI

  1. SMS platba (ČR) 65 Kč

    Platba prostřednictvím brány mobilního operátora. Pro započetí platebního procesu prosím vyplňte kontrolní kód a stiskněte tlačítko "Zaplatit"

    Po proběhnutí platby budete přesměrováni zpět na tuto stránku, kde najdete odkaz ke stažení práce.


    V případě potíží s realizací platby se neváhejte obrátit na infolinku poskytovatele služby, společnost Advanced Telecom Services s.r.o., na čísle +420 776 999 199

    Nápověda pro zákazníky Telefónica O2:

    1. Vyplňte Vaše číslo na mobil, zvolte jako operátora Telefónica O2 a klikněte na POTVRDIT.
    2. Zobrazí se Vám informace, že SMS byla odeslána.
    3. Na mobilní telefon Vám bude doručena SMS zpráva s odkazem.
    4. Klikněte na odkaz v SMS zprávě, budete propojeni na platební bránu společnosti Telefónica O2. Zde potvrďte platbu.
    5. Na internetu se zobrazí výsledek proběhlé platby.
    Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „O2 platba“. Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.

    Nápověda pro zákazníky Vodafone:

    1. Vyplňte Vaše číslo na mobil, zvolte jako operátora Vodafone a klikněte na POTVRDIT.
    2. Dojde k přesměrování na Vodafone portál.
    3. Potvrďte Vaše mobilní číslo kliknutím na DALŠÍ. .
    4. Na Váš mobilní telefon přijde SMS zpráva s kódem.
    5. Zadejte tento kód do formuláře, klikněte na OK.
    6. Objeví se Vám údaje o platbě, kterou potvrďte kliknutím na POKRAČOVAT.
    7. V té chvíli proběhne platba, o jejímž výsledku Vás informuje došlá SMS zpráva.
    Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „M-peněženka“. Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.

    Nápověda pro zákazníky T-mobile:

    1. Vyplňte Vaše číslo na mobil, zvolte jako operátora T-mobile a klikněte na POTVRDIT.
    2. Dojde k přesměrování na T-mobile portál, potvrďte zde svůj souhlas s podmínkami platby.
    3. Pokud máte na T-zones účet, přihlaste se a pokračujte bodem 7.
    4. Pokud účet na T-zones nemáte, vepište do formuláře svoje mobilní číslo a klikněte na ODESLAT ČÍSLO.
    5. Přijde Vám SMS zpráva s kódem.
    6. Vepište kód jako heslo do formuláře a klikněte na PŘIHLÁSIT.
    7. Objeví se Vám údaje o platbě, které potvrďte kliknutím na tlačítko ZAPLATIT.
    8. V té chvíli proběhne platba, o jejímž výsledku Vás informuje došlá SMS zpráva.
    Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „M-platba“. Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.
  2. Platit kartou 59 Kč

    Platba kartou. Pro započetí platebního procesu prosím vyplňte kontrolní kód a stiskněte tlačítko "Zaplatit"

    Po proběhnutí platby budete přesměrováni zpět na tuto stránku, kde najdete odkaz ke stažení práce.


    Po odeslání kontrolního kódu budete přesměrováni do platební brány ČSOB, kde zadáte údaje potřebné pro platbu. Platbu dokončíte stisknutím tlačítka "ZAPLATIT".

    Akceptované karty: VISA, VISA Electron, V PAY, MasterCard, Maestro.

  3. Koupit za kredity - 55 Kč >>> ZVÝHODNĚNÁ CENA!
    Jedním stiskem tlačítka, obratem a za výhodnou cenu!
    JEN PRO REGISTROVANÉ UŽIVATELE
    Cena za stažení je pouze 990 kreditů (=55Kč).
  4. SMS platba (Slovensko) - 2,50€
    Stahovací kód k této práci získáte do několika minut se službou mobilního operátora Premium Rate SMS.
    Zašlete SMS zprávu ve tvaru: SEMmezera7810
    - na telefonní číslo: 8877
    Cena jedné SMS je 2,50€ včetně DPH. Pro využití SMS platby je třeba mít aktivovanou službu Premium Rate SMS. Službu technicky zajišťuje Advanced Telecom Services, s. r. o.
    SMS musí být ve formátu TEXT, bez diakritiky a bez formátování (tj. základní velikost a typ písma). Stahovací kód je použitelný pouze pro tuto práci a je platný až do uzavření okna internetového prohlížeče.
    Stahovací kód přijde obratem na mobil, je platný 24 hodin a lze jej zadat celkem dvakrát.
    Pro stažení této práce zadejte stahovací kód (bez uvozovek):


Důležité informace: Provedením mobilní platby, odesláním SMS, platbou kredity, platbou kartou nebo převodem z účtu souhlasíte s Podmínkami stahování.
Veškeré informace o platbách si můžete přečíst zde.
Máte při placení nebo stahování práce problém? Odpovědi na časté problémy najdete zde nebo kontaktujte naší podporu.

Diskuse