Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Autoři pozor! Zvyšujeme bonusy za vložení práce

Autoři pozor! Zvyšujeme bonusy za vložení práce

Jak získat za vloženou práci co nejvyšší odměnu? Dejte vyplňování vkládacího formuláře několik chvil navíc a rázem můžete získat o 50 až o 100 kreditů více. Přečtete si, jak na to.

Proč je třeba dobře vyplnit vkládací formulář?

Protože se snažíme o co největší přehlednost, ale zároveň detailnost naší databáze, potřebujeme vaši pomoc. Autorizační tým se samostatně věnuje každé práci a snaží se ji co nejlépe popsat, ale ne všechno jsme schopni zjistit sami – např. školu, kde byla práce zpracována. Jako autoři také víte o své práci nejvíce, a pokud nám svými znalostmi pomůžete, rádi to oceníme. Zvýšené kreditové bonusy proto na vás nyní čekají, jestliže v autorizačním formuláři nezůstanete jen u povinných polí, ale popíšete svou práci podrobněji.

Jak získat za vyplnění vkládacího formuláře co nejvíce kreditů?

Jednoduše: vyplňte podle pokynů, které se vám zobrazí po najetí kurzorem na symbol „?“ u jednotlivých polí, všechny části formuláře včetně charakteristiky a obsahu. Pokud budou všechna pole včetně charakteristiky a obsahu vyplněna podle zadání a v souladu s obsahem práce, získáte při autorizací práce rovnou 100 kreditů. Jestliže třeba na nějaké pole zapomenete nebo váš popis zcela neodpovídá práci, poputuje na vaše konto 50 kreditů.

Chcete získávat bonusy za dobré vyplnění vkládacího formuláře? Přihlaste se do svého účtu nebo se registrujte a vkládejte své seminární práce, zápisky z hodin a další. Kromě bonusů za formulář na vás čeká mnoho dalších odměn.

Rady pro dobré vyplnění vkládacího formuláře

Aby se vám kreditové bonusy získávaly co nejlépe, připravili jsme pro vás rady k vyplňování formuláře.

Název: Pojmenujte práci tak, aby název odpovídal obsahu, který čtenář najde uvnitř. Název nemá slibovat nic, co pak v práci není. Příliš obecné názvy raději ne, buďte co nejvýstižnější.

Stupeň a název školy: vyberte pomocí roletky a našeptavače. Pokud svoji školu nenajdete, vepište ji do pole sami. Škola, na které byla práce zpracována, je velmi důležitá pro zájemce o práci, uvádějte ji proto vždy, pokud to půjde.

Typ práce: jakou má práce formu – jsou to výpisky z hodiny, otázka k maturitě, seminární práce? Typ leccos napovídá o podrobnosti, kvalitě a způsobu zpracování, pečlivě jej proto posuďte.

Kategorie: ve vkládacím formuláři můžete volit jen jednu. Pokud vás napadá více vhodných kategorií, vyberte tu nejvhodnější, autorizační tým pak případně další přiřadí.

Grafické prvky: „ano“ uvádějte vždy, pokud vaše práce neobsahuje jen čistý text, ale například také fotografie, tabulky, grafy, schémata a další podobné prvky.

Odrážky: „ano“ volte, pokud je vaše práce z více než 2/3 zpracovaná v odrážkách nebo číslování (tedy práce nemá formu souvislého textu, ale za sebou následujících bodů). „Zčásti“ vyberte, jestliže je touto formou zpracován menší rozsah textu. „Ne“ vybírejte, když je v odrážkách zpracováno jen minimum obsahu nebo žádný.

Použitá literatura: „ano“ volte, pokud vaše práce obsahuje seznam použité literatury (nebo jsou bibliografické záznamy uváděny pod čarou). Pokud jste s literaturou nepracovali nebo jste ji použili, ale v práci nikde neuvádíte, vyberte „ne“.

Je práce ke stažení jinde: „ano“ platí v případě, že jste práci nebo její nadpoloviční část převzali z internetu, nebo je práce vaše vlastní, ale již jste ji jinde na internetu zveřejnili. „Zčásti“ volte, pokud jste z internetu převzali méně než polovinu obsahu. Jestliže práce neobsahuje žádný přejatý obsah, volte „ne“.

Práce zdarma: zatrhněte, pokud chcete, aby si ostatní uživatelé mohli stahovat vaši práci zdarma. I pokud zdarma neoznačíte, budou tak uvolněny práce kratší než 2 strany a práce z více než z poloviny dostupné jinde na internetu.

Charakteristika: Spolu s obsahem představuje jedno z nejdůležitějších polí formuláře. V několika celých a souvislých větách popište, jakého tématu se práce týká a co nalezne čtenář v jednotlivých částech. Pokud mají tematické části nestejnou hloubku zpracování, zmiňte se o tom, čemu se věnujete podrobně a čemu jen okrajově. Pokud jste si v úvodu práce dali cíl, popište, jak se vám podařilo ho naplnit. Můžete zahrnout, pro jaký předmět byla práce zpracována. Charakteristika nesmí obsahovat nic, co poté čtenář v práci nenajde.

Příklad dobré charakteristiky: Detailně zpracovaný rozbor novely Babička Boženy Němcové obsahuje základní charakteristiku díla, popis děje a jednotlivých postav. Součástí je také analýza vypravěčských postupů, větné skladby, použitého jazyka i funkcí díla. Podle požadavků k nové maturitě je text doplněn o okolnosti vzniku díla, profil autorky a představení jejich současníků a pokračovatelů.

Proč je charakteristika dobrá: Charakteristika obsahuje téma práce (novela Babička), hloubku zpracování (detailně), formu (rozbor) a po řadě vypisuje jednotlivé části (děj, postavy, vypravěčské postupy atd.). Zmiňuje se také o tom, že práce je vytvořená podle požadavků k nové maturitě.

Příklad špatné charakteristiky: Práce popisuje dílo Babička Boženy Němcové.

Proč je charakteristika špatná: Je příliš obecná. Čtenář se nedozví, jestli práce popisuje děj knihy, nebo ji podrobněji rozebírá, nebo třeba jen charakterizuje hlavní postavu…

Příklad špatné charakteristiky: Práce pojednává o Babičce. Babička je dílo Boženy Němcové a vypráví o tom, jak babička přijela na Staré bělidlo za dcerou a vnoučaty.

Proč je charakteristika špatná: Sice se dozvídáme o díle Babička, ale o tom, jak práce toto téma zpracovává, už nic.

Obsah práce: vytvořte číslovaný seznam jednotlivých částí práce (oddílů, kapitol, tematických úseků). Pokud už jste své práci obsah sestavovali (časté např. u seminárních prací, diplomových prací), použijete již vytvořený obsah. Obsah má zahrnovat po řadě všechny důležité tematické části, nic nesmí vynechat.

Jaké další kreditové bonusy lze získat?

 

datum: 27.01.2014 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse