Obsah
Biometrika - protokoly, rozsah 12 stran
1. | Úloha č. 1: výpočet základních statistických charakteristik
|
1.1 | Charakteristiky obecné úrovně (aritmetický průměr, medián, modus)
|
1.2 | Charakteristiky variability (rozptyl, směrodatná odchylka, variační koeficient)
|
2. | Úloha č. 2: lineární regrese a korelace
|
2.1 | Stanovení rovnic regresních přímek
|
2.2 | Výpočet koeficientu korelace a determinace
|
2.3 | Grafické znázornění regresní přímky
|
3. | Úloha č. 3: intervalový odhad charakteristik základního souboru
|
3.1 | Konfidenční intervaly pro průměry
|
3.2 | Konfidenční intervaly pro rozptyly
|
3.3 | Konfidenční intervaly pro směrodatné odchylky
|
4. | Úloha č. 4: testy statistických hypotéz
|
4.1 | Testování homogenity rozptylu
|
5. | Úloha č. 5: hodnocení výsledků experimentu
|
5.1 | Cochranův test (pro faktor B – odrůda)
|
5.2 | Test homogenity rozptylu (pro faktor A – způsob vedení)
|
5.3 | Analýza rozptylu jednofaktorová
|
5.4 | Analýza rozptylu dvoufaktorová
|
Úryvek
"Charakteristiky obecné úrovně
Proměnná X
Aritmetický průměr: 76139 / 24 = 3172,4583
Medián: 3182
Modus: 3184
Proměnná Y
Aritmetický průměr: 374 / 24 = 15,5833
Medián: 16
Modus: 18
Charakteristiky variability
Proměnná X
Rozptyl: (241624593 / 24) – 3172,45832 = 10067691 – 10064491,88 = 3199,3348
Směrodatná odchylka: √3199,3348 = 56,5627
Variační koeficient: 56,5627 / 3172,4583 = 0,0178 = 1,78 %
Proměnná Y
Rozptyl: (6340 / 24) – 15,58332 = 264,1667 – 242,8392= 21,3275
Směrodatná odchylka: √21,3275 = 4,6181
Variační koeficient: 4,6181 / 15,5833 = 0,2963 = 29,63 %
Interpretace výsledků
Proměnná X
Průměrná hmotnost hroznů sklizených z jednotlivých révových keřů (proměnná X) byla 3172,46 g, jinak řečeno průměrný výnos hroznů na jeden keř je 3172,46 g. Medián má hodnotu 3182 g a modus 3184 g. Rozptyl hmotnosti hroznů byl 3199,33 g2. Směrodatná odchylka hmotnosti hroznů byla 56,56 g. Variační koeficient hmotnosti hroznů je 1,78 %.
Proměnná Y
Průměrná cukernatost hroznů (proměnná Y) byla 15,58 stupňů refrakce. Medián má hodnotu 16 stupňů refrakce a modus 18 stupňů refrakce. Rozptyl cukernatosti byl 21,33 stupňů refrakce2. Směrodatná odchylka cukernatosti byla 4,62 stupňů refrakce. Variační koeficient cukernatosti je 29,63 %."
Poznámka
PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ
Vlastnosti
Číslo práce: | 31888 |
---|
Autor: | - |
Typ školy: | VŠ |
Počet stran:* | 12 |
Formát: | MS Word |
Odrážky: | Částečně |
Obrázky/grafy/schémata/tabulky: | Ano |
Použitá literatura: | Ne |
Jazyk: | čeština |
Rok výroby: | 2014 |
Počet stažení: | 27 |
Velikost souboru: | 163 KiB |
* Počet stran je vyčíslen ve standardu portálu a může se tedy lišit od reálného počtu stran. |
STÁHNOUT PRÁCI
Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x5a55467aecb42.zip (163 kB)
Nezabalený formát:
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.